onsdag den 19. september 2007

Tirsdag d. 18.09.2007
I dag var vi på en guitet tur. Det betød at vi skulle tidligt op i forhold til den træthed som vi hver især følte vi bar rundt på. Kl. 9.00 blev vi hentet. Vi blev transpoteret rundt i en jeep – hvilket Daniels syntes var fedt.










Først var vi ude at se Tempurung grotten. En grotte som først er blevet opdaget for 10 år siden. Hvis vi skulle går hele grotten igennem ville det tage os 3½ time, vi valgte at gå ½ vejen, da det krævede en rimlig god fysik op og ned af stejle trapper, samt en anden temperatur end vi er vant til (30). Men en smuk og spændende tur med dryp og hvor vi kunne se jordens mange lag igennem mill. År.

Herefter kørte vi til junglen. På vej ind i junglen gjore vi holt ved en gummiplantage, hvor vi så hvordan de hver dag skære fuger i barken så saften fra træet kunne løbe ned i en skål. Når saften stivnede blev det til gummi. Vi så også palmefrugt som de brugte til plameolie, samt en stor kaktus hvorfra frugten hedder ”Dragon” en meget smuk frugt, med en mild smag.
I Junglen fik vi frokost et sted hvor det primært var indfødte back packers der kom. Meget primitivt, men spændende at smage det lokale mad og der var helt vild meget, ikke mindre en 10 forskellige retter + frugt. Da det næsten kun var Karl-Jacob og mig det ville spise det var der noget at komme i gang med.

Herefter kørte vi længere ind i junglen og satte bilen, for så at gå det sidste stykke ind til en landsby der lå derinde. Det var meget varmt og børnene var ikke helt tilpas med at skulle gå – men de fik sig slæbt igennem det og jeg tror de var lidt overrasket over at se at der er mennesker der bor så langt fra civilisationen og så fattigt.

Vi sluttede turen ved et meget smukt vandfald, hvor vi alle badende. Skønt at blive kølet ned.





På hjemturen blev vi droppet af ved den internationale skole hvor Christian går i skole. Det passede nemlig med at vi kunne nå at se ham spille fodboldt og derefter køre med Lotte hjem.
Hjemme ved Lotte og Erik fejler forplejningen ikke noget vi bliver passe op i alle ender og kanter. Deres maid laver fantastisk mad, så sultne går vi ikke i seng – kun trætte!

1 kommentar:

Flemming sagde ...

Hej Ibsens

Rart at høre at I kan holde varmen, og at I får set noget. Forsat god tur.
Venlig hilsen Flemming