tirsdag den 16. oktober 2007

Blue Mountains National Park.

Søndag d. 7. Okt.
Søndag havde vi arrangeret en guidet tur til den 247.000 ha store Blue Mountains National Park. En park med bjerge i et sandstensplateau, der er ca. 1100 m højt. Bjergene fremstår nu som næsten lodrette klippesider, som visse steder afbrydes af maleriske vandfald. Tueren til Blue Mountains tog ca. 2 timer.
På vejen derud, var vi omkring det Olympiske stadion, som er et utrolig stort område med ufattelige mange faciliteter. Da vi ankom til Blue Mountains startede vi med at stoppe et sted hvor der var vilde kængurer og papegøjer. Herefter gik turen længere ind i parken. Hvor vi blev læsset af, for at vandre ca ½ time ind i Blue Mountains, igennem bushen. Her kom vi forbi en gigantisk og flot vandfald – det største jeg har set til dato. Turen fortsatte langs de stejle bjergsider, hævet langt over jorden, ud til en platform, hvor vi havde en fantastisk udsigt ud over hele Blue Mountains.





Herefter kørte vi videre til en område hvor vi kunne tage et ”tog” hele vejen ned af de stejle bjergsider, ned i bunden til regnskoven. Et specielt konstrueret tog, som kørte på de jernbaneskinder som i 1850´erne blev brugt til at transpoter guld op fra guldminerne. Som lå nede i bunden ved regnskoven. Minerne fik vi også mulighed for at se lidt nærmere på og læse om denne tids bedrifter.
Turen op fra regnskoven tog vi i en frit hængende cabellift, igen med en fantastisk udsigt over hele området. Vi havde også tid til at gå rundt alene i regnskoven. Michelle og Daniel syntes det var specielt interessant at svinge sig i lianerne, som de til dato kun har set i tegnefilmene. Det mest opløftende for dem, jeg tror de er ved at blive mættet af natur oplevelser.
Vi var hjemme til aften og vi sluttede vores ophold i Sydney med at gå ned til Darling Harbour og få en dejlig middag.






















1 kommentar:

Flemming sagde ...

Hej Ibsens (især KJ)

Så er fodboldafslutningen overstået, 14 unger fra vores årgang var mødt op. Vi var ialt godt 50 tilmeldt 99'erne. Så det var flot. Maden var god, men arangementet var meget skæmmet af dårlig lyd/højtaler/mikrofon.
Godt at se at ungerne lærer at surfe, fortsat god tur!
Mange hilsner fra Flemming